Kvinna StockholmVälkommen till Kvinna Stockholm

Vi på Kvinna Stockholm vet att bli förälder innebär ett stort steg i livet. Vi vill därför vara en trygghet för er genom att vara delaktiga från början och bidra med professionell hjälp för Dig som är gravid men även för din partner. Hos oss på Kvinna Stockholm får du en personlig vård och barnmorskor som är med dig genom hela graviditeten.

Barnmorskemottagningen omfattar bland annat mödravård, preventivmedelsrådgivning, cellprov, efterkontroller och stöd till den nya familjen. Nedan följer lite tips och information till den blivande föräldern.

För dig som är gravid

Positivt graviditetstest?  Ta kontakt med oss för att få hjälp och råd efter dina behov och önskemål.

Den gravida kan träffa en av våra barnmorskor redan vid en tidig stadie av graviditeten (V.6). Under det så kallade hälsosamtalet belyses olika områden såsom kost, motion och andra frågor som den blivande föräldern undrar över.

Nästa steg blir inskrivningssamtal som bokas i samråd med den blivande föräldern.

Vilka kontroller ingår i en normal graviditet? 

Alla gravida erbjuds regelbundna och kostnadsfria besök hos oss. Uteblivna besök debiteras. Läs mer om avgifter inom vården.  Kontakta din barnmorska för rådgivning om du blir sjuk under graviditeten. Vid akuta besvär tidigt i graviditeten och då barnmorskemottagningen är stängd hänvisas du till gynekologiakuten. Efter graviditetsvecka 22 (fullgångna veckor 22+0) är du alltid välkommen att kontakta det förlossningssjukhus som du valt att föda barn på. Rådgör där med en barnmorska för råd och fortsatt hjälp. Länk till förlossningsavdelningar i Stockholm

Oro

Det är normalt att känna oro inför förlossningen och det kommande föräldraskapet. Ibland så påverkar denna oro och rädsla ens vardagliga liv och då finns det möjlighet att få stöd och hjälp av en samtalsbarnmorska/terapeut som har lång erfarenhet med att möta alla slags oroliga tankar. Välkommen att boka en tid med din barnmorska för att få hjälp mot din oro.

Inför förlossningen

I slutet av graviditeten omkring graviditetsvecka 35,  så kommer din barnmorska göra en sammanfattning av graviditeten ochg tala med dig om eventuella önskemål inför din förlossningen. Dessa önskemål  kan skrivas in i journalen.

Efter förlossningen

Du är varmt välkommen för återbesök efter förlossningen där du som nybliven mamma får tillfälle att prata om förändring i din kropp, amning och skötsel av ditt barn. Vid behov erbjuder vi även amningsstöd.

Cellprovtagning:

Vi erbjuder inga drop-in tider under pandemin. För tidsbokning kontakta oss på 08-55106610. 

Alla kvinnor i åldrarna 23 och 49 år kallas till gynekologisk cellprovtagning vart tredje år. Mellan 50 och 60 års åldern görs kontrollerna med 5 års intervall. Kontrollerna är kostnadsfria. Om du bor i närområdet kan du komma att bli kallad till oss för gynekologisk cellprovtagning . För dig som är osäker på ditt senaste cellprovstillfälle finns det möjlighet till att ta reda på det genom att ringa 08-12313820 mån-tors kl 13-14. Läs mer om gynekologiska cellförändringar