BarnmorskemottagningVi önskar dig varmt välkommen till våra erfarna barnmorskor.

På barnmorskemottagningen så erbjuder vi mödravård, preventivmedelsrådgivning, drop-in-mottagningar, Cellprov, och efterkontroller och stöd till den nya familjen.

För dig som är gravid:

  • Vid positivt graviditetstest, ta kontakt med någon av våra barnmorskor så får du råd efter dina behov och önskemål.
  • Vid första träffen med barnmorskan: Ofta sker första träffen med barnmorskan tidigt i graviditeten. Vid den allra första träffen, kanske redan i vecka 6 så berättar barnmorskan om kost och motion, du får berätta om önskemål och livssituation samt får en ny tid för inskrivningssamtal.
  • Inskrivningssamtalet tar ungefär 60 minuter och vi ber dig fylla i ett formulär inför träffen. Hämta formuläret här.

Vilka kontroller ingår i en normal graviditet?

Alla gravida erbjuds regelbundna besök på mödravårdscentral, besöken är kostnadsfria, men uteblivna besök debiteras, vilket betyder att du får en faktura hemskickad till din postadress. Läs mer om avgifter inom vården.Om du blir sjuk som gravid så kontakta din barnmorska för rådgivning. Det går alltid bra att tala in ett meddelande så ringer hon upp dig så fort det går. Vid akuta besvär tidigt i graviditeten och då barnmorskemottagningen är stängd hänvisas du till gynakuten. Efter graviditetsvecka 22 (fullgångna veckor 22+0) är du alltid välkommen att kontakta det förlossningssjukhus som du valt att föda barn på. Rådgör där med en barnmorska för råd och fortsatt hjälp. Länk till förlossningsavdelningar i Stockholm

Oro

Det är normalt att känna en oro inför den nya situationen, förlossningen och det kommande föräldraskapet. Ibland tar oron eller rädslan stor plats i våra liv och ett behov kan finnas att få stöd och hjälp av en samtalsbarnmorska/terapeut som har lång erfarenhet vana att möta alla slags oroliga tankar. Prata med din barnmorska om din oro så guidar vi dig till rätt hjälp om det skulle behövas.

Inför förlossningen

I slutet av graviditeten, omkring graviditetsvecka 35, så gör barnmorskan en sammanfattning av graviditeten där även önskemål inför förlossningen kan skrivas in i journalen.

Efter förlossningen

Vi erbjuder återbesök efter förlossningen där du som nybliven mamma får tillfälle att prata om förändring i din kropp, amning och skötsel av ditt barn. Vid behov erbjuder vi även amningsstöd.

Dropp in tider

vi kommer ha dropp in tider två gånger i veckan , tisdag kl 11:00-12:00 och torsdag 13:00-14:00. Besöken är kostnadsfria och vanliga besöksorsaker är preventivmedelsrådgivning, OBS( För insättning av spiral eller instäning samt bortagning av P-stav ring gärna och boka tid hos BM någon dag innan ) Cellprovtagning (var good se nedan),graviditetstest, test av klamydia (eller andra sexuellt överförbara sjukdomar), STI länk

Cellprovtagning (tisdagar från 8:00 till 9:30 och torsdagar från 15:00 till 16:30)

Alla kvinnor i åldrarna 23 och 49 år kallas till gynekologisk cellprovtagning vart tredje år. Mellan 50 och 60 års görs kontrollerna med 5 års intervall. Kontrollerna är kostnadsfria. Om du bor i närområdet kan du komma att bli kallad till oss för gynekologisk cellprovtagning framöver. För dig som är osäker på när du senast tog cellprov så kan du ringa tel nr 08-12313820 mån-tors kl 13-14 så får du information om senaste cellprov. Läs mer om gynekologiska cellförändringar