BarnmorskemottagningVi önskar dig varmt välkommen till våra erfarna barnmorskor.

Vi på kvinna Stockholm vet att bli förälder innebär ett stort steg i livet. Vi vill därför vara en trygghet för er genom att vara delaktiga från början och bidra med professionell hjälp för dig som bär på graviditeten, men även till din partner. Hos oss på Kvinna Stockholm får du en personlig vård och barnmorskor som är med genom hela graviditeten.

Barnmorskemottagningen omfattar bland annat mödravård, preventivmedelsrådgivning, cellprov, efterkontroller och stöd till den nya familjen. Nedan följer lite tips och information till den blivande föräldern.

För dig som är gravid:

  • Vid positivt graviditetstest kan du ta kontakt med oss för att få råd och hjälp efter dina behov och önskemål.

Redan runt V.6 av graviditeten kan man träffa en barnmorska för ett hälsosamtal där man går genom bland annat kost och motion samt eventuella frågor du har som blivande förälder. Barnmorskan bokar sedan in en ny tid för inskrivningssamtal.

Vilka kontroller ingår i en normal graviditet?

Alla gravida erbjuds regelbundna och kostnadsfria besök hos oss,men uteblivna besök debiteras. Läs mer om avgifter inom vården. Om du blir sjuk under graviditeten så kontakta din barnmorska för rådgivning. Vid akuta besvär tidigt i graviditeten och då barnmorskemottagningen är stängd hänvisas du till gynekologi akuten. Efter graviditetsvecka 22 (fullgångna veckor 22+0) är du alltid välkommen att kontakta det förlossningssjukhus som du valt att föda barn på. Rådgör där med en barnmorska för råd och fortsatt hjälp. Länk till förlossningsavdelningar i Stockholm

Oro

Det är normalt att känna oro inför förlossningen och det kommande föräldraskapet. Ibland så påverkar denna oro och rädsla ens vardagliga liv och då finns det möjlighet att få stöd och hjälp av en samtalsbarnmorska/terapeut som har lång erfarenhet med att möta alla slags oroliga tankar. Välkommen att boka en tid med din barnmorska för att få hjälp mot din oro.

Inför förlossningen

I slutet av graviditeten omkring graviditetsvecka 35,  så kommer din barnmorska göra en sammanfattning av graviditeten ochg tala med dig om eventuella önskemål inför din förlossningen. Dessa önskemål  kan skrivas in i journalen.

Efter förlossningen

Du är varmt välkommen för återbesök efter förlossningen där du som nybliven mamma får tillfälle att prata om förändring i din kropp, amning och skötsel av ditt barn. Vid behov erbjuder vi även amningsstöd.

Cellprovtagning

Alla kvinnor i åldrarna 23 och 49 år kallas till gynekologisk cellprovtagning var tredje år. Mellan 50 och 60 års åldern görs kontrollerna med 5 års intervall. Kontrollerna är kostnadsfria. Om du bor i närområdet kan du komma att bli kallad till oss för gynekologisk cellprovtagning . För dig som är osäker på när du senast tog cellprov så kan du ringa tel nr 08-12313820 mån-tors kl 13-14 så får du information om senaste cellprov. Läs mer om gynekologiska cellförändringar